miércoles, 31 de enero de 2007

¿ FRIKI JO? Tururú!!


-Tens un bloooog?, tio ets un friki!
-Caram noia, doncs si, però per molts motius, no només per tenir un blog. (*)
-i que és això del blog, que fèu?
-doncs mira, parlem de sexe.
-de sexeee?, a si?
-a vegades, bé, moltes vegades.
-aaahh, està güai, i quina direcció tens?
-je, je, Benvinguda Friki!!
Nota aclaratòria, del Puji cap a mi, ¿aquest val com a post meme-marranot?, he dit la paraula sexe i la conversa era amb una noia..s'accepta?
(*) Amb el vostre permís, em vaig un autorregal de "auto-xuleria", mireu, si voleu aquí, qui va quedar el 201 de ..............posem........................................
........................
...........................
almenys n'hi havia......
........................
almenys, almenys...
.....................
.................
molts que corrien!!, m'agrada ser Friki.

martes, 30 de enero de 2007

¡¡¡ SOM INÚTILS !!!!

Aquest post d'avui, segurament no és la mentalitat amb el que vaig obrir el blog, no acostumo a posar mals rotllos, però aquest s'ho mereix. Ho sento.
----------------------------------------------
Divendres passat, mentres esmorzava, sentia a la televisió que hi havia hagut una explosió de gas en un immoble de Cornellà on, per desgràcia, havia mort una nena de dos anys i mig.
En el meu cervell, quan en els accidents hi ha implicats infants, m’afecten bastant, en el sentit que em deixen mal cos durant molta estona. Automàticament, em vaig començar a fer la meva versió, “ ......un pare maltractador que volia provocar un accident per assustar a la dona ...........”, sobretot, sobretot, volia treure’m del cap, la possibilitat que fos un “accident” amb el gas.
El dissabte, vaig agafar l’Avui i en portada venia l’explosió en qüestió bastant més detallada. Realment semblava que havia estat un accident de gas.

“La deflagració que va acabar amb la vida de la petita Martina es va produir a les 6.36 del matí al pis setè segona d'un immoble de vuit plantes d'alçada. Els Mossos van indicar que en aquest habitatge hi viu un romanès que en llevar-se i encendre el llum hauria provocat l'explosió. L'origen de la tragèdia se situaria a la cambra de comptadors, on presumptament hi havia una fuita de gas. El gas acumulat durant dies es va filtrar al pàrquing i va pujar amunt pel forat de l'ascensor. El gas s'hauria concentrat a la part alta de l'edifici, amb un fatal desenllaç en reprendre's l'activitat. “

Des del moment que vaig llegir la noticia al diari de dissabte, i després d’escoltar.la per radio i televisió, la meva indignació a anat en augment.

Realment ha estat un accident, segons sembla, el gas, a través d’una fuita, s’ha acumulat al fossar d’ascensor i qualsevol petit detonant, com encendre un llum, ha creat la deflagració i la posterior explosió.

Per la feina que faig dia a dia, i fins a on se, els comptadors de gas, han de ser estancs per les cares interiors i les portes és obligat que compleixin una ventilació mínima inferior i superior de manera que qualsevol fuita no es pugui acumular i ràpidament es dissipi cap a l’exterior. Aquest criteri, es segueix a tota la instal.lació de distribució dels muntants i instal.lació interior del habitatge.

Tampoc entenc, perquè s’acumula el gas al fossar del ascensor, quan és obligat que hi hagi un tub de connexió, a modus de xemeneia, que ventili directament al exterior i com a mínim amb un diàmetre de 200, si més no, aquells que intervinc us ho puc certificar. La qual permet que tampoc s’acumuli el gas en aquest espai.

L’edifici en qüestió, només té nou anys, per tant, tota la normativa és bastant actualitzada, i no parlem d’edificis de cinquanta anys d’antiguitat. És obligat que la instal.lació del gas, sigui revisada periòdicament cada quatre anys. Vol dir que la revisió es va fer fa un any i no hi havia cap problema.

Suposo, que al final, les administracions i empreses, ens explicaran el per què s’ha donat aquest accident, per tal que en un futur siguem capaços de poder-los evitar.

Tot i que tinguem collons d’arribar a la lluna (em perdó) ,no tenim nassos de poder detectar una puta fuita d’aquest nivell en un edifici nou. Això si, pugem els preus dels solars tan com vulgueu i demanem 21.000€ al Rubianes per dir “que se metan la unidad de España por el culo”.( era una altra notícia de la portada).

Però jo, com molts altres, tenim nens petits, dormim a les nit i tenim gas a casa, i no accepto que encara hi hagi fuites de gas que provoquin morts. Espero que la Martina sigui la última.

Al cel siguis bonica.