jueves, 19 de octubre de 2006

I el mandu? (guilla)


I el mandu? -Quantes vegades hem fet aquesta pregunta? Tantes o més com la que , "el Montilla sap llegir?" o "com pot ser que el Checa tingui moto oficial?" o "fa la pua el puji anant el dimecres a buscar bolets?".
Avuí ha arribat el dia aquell, en el qual recordo, que el "cacharru" negre que sembla una perllongació de les ungles de la meva mà, no funciona per inspiració divina. I ostias si m'arrivo a emprenyar amb mi mateix, vaja com quan marxa el llum i no sé on tinc les es-pelmes.
És obsessiu perquè sembla que per més fort que premo el botó hagi de funcionar, el saccejo i fins i tot el miro com si hagués d'explicar-me ell que li passa. De ben segur que si el Déu dels "mandus" li hagués donat veu em diria " i doncs tio, que et penses que això és gratis de per vida?, cada vegada et passa igual".
El deixo al sofà (quina altra gran perllongació), em vaig a preparar un sopar exquisit (posem pa i chopped), el pipi a dins de rigor, torno a agafar.lo i premo,...evidentment no va, però reitero en l'intent i finalment desisteixo. Per acabar-ho de fotre avui Sparta Praga - RCD. Espanyol al 33( avui el crack fa 29 anys, des d'aquí el meu homenatge. ) i a TV3 Polonia, cullons i jo sense mandu i el sofà a 2,00 mt. de la tele.
Big problem Big soluxion - Tauleta camping model anys 80 del Paco Martinez Soria (a.c.s), la cadira de pescar, pijama verd i a sopar al costat de la tele.
Ara cal que demà me'n recordi de comprar piles, sino hauré de fer el mateix amb "dónde estàs corazon" y "caiga quien caiga".

PD- Sparta 0 - RCD.Espanyol 2

miércoles, 18 de octubre de 2006

El Poll Teniquímic


Poll Teniquímic.- ( Del llatí.,Carmetus Borràs) Femení, de la família dels Borràs, Espècie d'ésser criat en captivitat cap a la zona del Poblenou.
Les primeres notícies que es tenen són del 18 d'Octubre del 1980 i des del primer moment s'ha mantingut actiu, però molt i molt actiu, ocupant les zones més pròximes als seus habitacles. Cal assenyalar que no només la seva picada sinó que la seva visió ,solsament, pot ocasionar efectes com l'alteració nerviosa i/o desesperació.
Les seves principals particularitats són:
1.- .........
Les secundàries:
1.- .........
Les últimes:
1.- Gorroneo extrem dels calés deixats pels seus ostes homòlegs per sobre el bufet.
2.- Expansió mitocondria-ocupacional 24 hores després de detectar habitacions abandonades.
3.-Trasllat gratuit de Torroella a BCN.
4.-Incompatibilitat amb la pesca.
5.-Sapròfit vitamínic (chupasangres) dels seus congeneres més pròxims.
Últimament s'està investigant la seva emigració cap a altres zones però es veu improbable que abandoni el seu habitat.
La seva eliminació és inviable perquè el sistema imunològic de defensa el fa inflar i babejar fins a autoprotegir.se en una bombolla.

"Per molts anys Carmeta".

PD. Algú sap com ha quedat el Barça?.







martes, 17 de octubre de 2006

Article 47 de la Seva Constitució

Aquells que no hagiu marxat al veure la foto, gràcies.
Arran de varies notícies que he anat seguint aquest dies, m'han entrat ganes d' enterar.me que diu la Benvolguda Constitució sobre l'habitatge.
"Todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada. Los poderes públicos promoverán las condiciones necesarias y establecerán las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, regulando la utilización del suelo de acuerdo con el interés general para impedir la especulación.
La comunidad participará en las plusvalías que genere la acción urbanística de los entes públicos
. "
Després de llegir-lo varies vegades i de no donar-li menys voltes, arribo a les següents conclusions:
"Vivienda digna y adequada" deuen ser els decrets d'habitabilitat, certificats de 1ªocupació i normatives que s'encarreguen de definir-ho; "promoverán las condiciones necessarias" entenc que deuen ser les lleis, "utilización del suelo" imagino que és l'ús de cada solar establert pel planejament urbanístic però "interés general para impedir la especulación". Aquí us ben juro que no sé quina ha estat la manera per impedir-ho, i ho dic sense ironía, i és més curiós quan la wikipedia defineix "en economía, la especulación es la compra y venta de bienes de cualquier tipo con el único propósito de beneficiarse de las variaciones en su precio de mercado, aún cuando en determinadas condiciones la apreciación del producto está garantizada y no es, por lo tanto, especulativa en el primer sentido;" i per tant limita únicament a la persona que compra i ven un mateix bé.
-Algú sap explicar quin és el mitja amb el que la Constitució ho intenta evitar?
-Per impedir-ho, seria tan fàcil com limitar el temps entre la compra i la venta del habitatges?


PD. Lo pitjor és que he imprimit tota la Consti i em penso que la llegiré a veure si aprenc alguna cosa.

lunes, 16 de octubre de 2006

La lliga agafa forma

Ja s'ha disputat la Jornada 6 i poc a poc els equips van prenent posicions.

El Bar$a tot i que em pessi tornarà a guanyar la lliga, és l'equip més sòlid i que marca distàncies molt aviat. Pot perdre partits esporàdicament però és molt fort en totes les línies, i el més important és que tots els jugadors són substituibles.
Valencia i Madriz tornaran a fer el mateix paper de l'any passat, perden punts absurds en camps no massa complicats i no poden pressionar al culés.
L'equip que crec que aquest any estarà a la Champions serà el Saragossa, és un equip molt bò tècnicament i es pot concentrar només en lliga i copa. ( No se gràcies a qui ;.PPPP) En sis partits ja porten 14 gols a favor i el problema en defensa que en porten 9, però crec que és més fàcil ordenar una defensa que ensenyar un tio a rematar a porta.
Per la zona baixa, evidentment els meus junt amb el nàstic, i crec que acabaran lluitan el Racing, Mallorca i la Real que tindrà tanta feina o més que nosaltres.
Especial atenció als arbitres que no tenen ni puta idea i a més veuen penalts allà on no n'hi ha, però són les regles del joc i es poden equivocar. Al final la lliga crec que és justa.
Cal que el comité o la lliga o la federació castigui severament accions com la del "kun Agüero"d'ofici. D'acord que sempre simules una falta o un penalti o en el basquet expressiones molt més una personal però d'aqui a fotre el gol amb la mà quan la pilota està a 50 cm, són accions que cadavegada més infecten el futbol i fan que deixi de ser un esport "honest", no sé com explicar.ho, és fer massa trampa. Que lluny queda aquesta acció de la carrera i les llàgrimes d'en Toni Elias al acabar la cursa de MotoGP.

domingo, 15 de octubre de 2006

Perdó, tenia el cap a la feina!!!


Divendres, 13 d'Octubre:
Després d'una llarga jornada matinera hem anat a dinar a un restauranet menúnero.
Com a bon "maruju" encara no havia posat el cul a la cadira ja m'he repassat a tot el menjador a veure que hi havia al mercat. Dos iaios tot 'pitos' amb la seva verdura, els 'paletillas' amb el cafè, els turistes que fotien pont amb els cotxets matrix i les seves amanides,... i una parella amb els dos nens; ella 35 anys molt ben posats, ell 35 també, amb una cara que em recorda a algú familiar i amb pinta tirat però la realitat era una altra ñiki "boss", pantalons "dkny", bambes "huckelberrifin" (no es ben bé aixi però s'hi assembla) i els dos nens els pobres els portaven vestits igualets de 4 i 2 anys, utumaticament he pensat que donarien joc i ja he anat escrivint el blog mentalment.
El tio ha començat amb una mitjana mentre demanava el dinar, en quant li han portat el primer plat, que m'ha semblat era carpaccio de peus de porc ,s'ha tirat el pebre i el típic graciós de torn li havia destapat el tap i no cal dir més .... El cambrer li ha canviat sense més importància, però el graciós és que quan li han tornat a portar , el tio ja s'havia cascat mitja ampolla de vi per fer baixar la cervesa del "volen prendre alguna cosa mentre escullen?.
De tant en tant anava parant atenció als meus companys de taula perquè no s'ofenguessin i hagués de tornar a dinar sol els propers mesos.
Quan he tornat a la taula important, el benvolgut comensal s'estava acabant l'entrecot però ja no quedava vi a l'ampolla, i cada vegada el tò de veu anava sent més alt.
Amb els postres ha demanat cafè irlandès i, a partir de llavors, ha sigut el més divertit. Perquè a la vegada la seva dona ha vist tot el que havia begut l'home i li ha començat a cardar una "bulla" i el tio dient-li "carinyo que no, que no és tant, que he dinat molt..." però a la vegada que replicava a la seva dona també li estava donant el iogurt al nen petit i pam, li fot el iogurt per sobre. Doncs la noia com la mare de la Laura E. perquè havia embrutat al pitufu. La mare ha anat amb el nen al lavabo a rentar-li el jersei i el tio ha pagat, sense més comentaris si no fós perquè ha pagat amb targeta i ha firmat al mantel (no això no).
La familia explorada ha marxat i jo m'he quedat l'últim afluixant els taps del pebre (no, això tampoc), ens hem quedat tots els de la taula acabant de dinar i els més divertit ha sigut que quan he comentat amb els companys els fets de la taula veïna tots havien estat més atents que jo, sabien fins i tot el nom dels nen.
¿Serà que tots portem una "chafardera" dins?