martes, 10 de octubre de 2006

EL 2008 EM FAIG HIPPIE.

A casa ,des de que tinc memòria sempre et vas marcant fites, Graduat Escolar, aprovar el BUP, COU, la selectivitat , Universitat, Matrimoni (txurri tu ets la major fita), copa del Rei, fills, pis, cotxe, vacances, una altra copa del rei...

A la feina, sempre estem igual, per molt que facis sempre hi ha algú esperant, algú fotent presses, algú reclamant, tira ràpid cap allà, truca que volen parlar, espavila allò, aquell pressupost l’has reclamat, això per demà al mati,.....

PROU i fa sol!!!!, temps, pareu,.. Comencem a gaudir de tot això o què?

Gaudir i relaxar-se no vol dir deixar de viure intensament , no vol dir que perdem el temps, no vol dir deixar de treballar, no ens confonguem.

Tocaré la guitarra, trobaré bolets, recuperaré el meu karma, vetllaré pels 'enanitus' de pedra, buscaré el cirugià plàstic de la Teresa Berengueras, m’iniciaré amb l’espiritualitat divina del Chop Suei i sobretot fotré una gran botifarra, això, una gran botifarra i si més no m’ho proposaré. Vull i reclamo més temps per mi i pels meus.

Per tant, baixo del carro i el 2008 he decidit fer-me hippie.

lunes, 9 de octubre de 2006

9:00 Riiiingg - Bon dia, nens !!!

Aquest matí , per diverses circumstàncies, he portat per primera vegada a la nena a l'escola. Fa dues setmanes va deixar l'escola bressol i ha començat P3. Tal i com han passat les coses, he pensat, faràs un post a veure que en pensen els demés i a la vegada, amb el permís del Oscar, argumentaràs el seu post d'ahir.

Hem arribat massa d'hora i ens hem esperat al carrer a que obrissin la primera porta.

8:45 ha arribat una nena amb la seva mare. La nena, la Laura E. (segons la bata) ha fet un gest amb el cap i s'ha acostat a la meva filla. Immediatament la mare li diu "Laura esta es tu amiguita Maria, que no li dices nada" . La Laura tot educada li diu "Hola Maria" i la Maria " Hola". La mare m'explica "al principio no la he conocido como siempre viene con la madre".,( clar perquè la nena té dos cares, una quan va amb la mare i una altre quan va amb el pare).

8:50 van arribant els/les mestres. "bon dia, bon dia ".

8:55 Una senyora molt despentinada i amb un xandal rosa s'acosta amb el seu fill comentant "....hoy no te has bebido la
leche..". Tu diràs el pobre crio, com havia de tenir gana si el primer que veu al llevar-se és aquest cap i el xandal.

9:00 Obren la primera porta i tots ens anem situant davant de cadascun dels barracons que ens toca.

No subas por ahí Laura E que té vas a caer. Joder, serà bruixa la tia, pam! als 2 minuts la nena rellisca a la rampa d'accés a la classe ja que estava plovent i clar, la Laura E de culs a terra. Ràpidament la mare amb un impuls protector veient la nena l'aixeca i, " y encima va y ahora te ensucias..." i per si no estava enterada, "entre oreja y oreja ,colleja".

Només queden minuts per entrar, arriben una nena nova i una mare (no porta la bata, no sé el nom), exactament igual, la nena es puja a la barana de la rampa que coneixem, sobretot la Laura E, i la seva mare li diu "baja de ahí que te caerás", però no era tan bruixa i la nena més obedient, tot ha acabat allà mateix.

9:05 Deixo la nena maca i marxo cap al currili , que avui tinc molta feïna, no sense abans parar atenció a dues senyores marroquines que parlen amb els seus fills...amb àrab o bereber, no ho sé.

9:07 Abans de sortir de l'escola passo per l'últim barracó i sento una àvia que des de peu plà mira cap a dins i diu "Uy, mi niña le ha pegado un puñetazo a otro crio, jajajaja", ....

Totes aquestes situacions s'han donat seguides i reals en el temps.

Em vinc a referir, que en molts casos la gent nouvinguda de fora eduquen els seus fills en castellà o en l'idioma que utilitzen en la seva llengua paterno-materna per parlar entre ells, i que si nosaltres mateixos no ens preocupem de defensar la llengua catalana la tendència general serà de desaparèixer.Per això trobo inqüestionable que l'ensenyament en particular i qualsevol altre mitjà en general de comunicació, negociació, document oficials siguin tots en català. Per tant a TV3 el debat en català i si el Sr. Montilla vol parlar en castellà, que es tradueixi simultàneament com si fos rús.