martes, 31 de octubre de 2006

Reflexió

Com aquell que no vol la cosa, la campanya electoral ha arribat a la seva fi i ara toca fer reflexió del que han estat aquests anys de govern tripartit abans de cedir el nostre vot a algun representat polític. Aquesta reflexió la faré en veu alta, per si algú hi vol dir la seva i m'ajuda a canviar la decisió.
Les eleccions passades, la força política que va treure més escons i que per tant tenia major representació parlamentaria, contra tot pronòstic, es queda sense governar ja que les altres forces coal.licionen formant el tripartit. (1.-El grup amb més escons no governa)
Aquest tripartit signa el pacte del tinell i decideixen emprendre uns grups de treball per elaborar varies propostes de programa, entre elles el pesat "estatut".
Aquest estatut es pacta a Catalunya (i s'aprova per la majoria de partits excepte per un) i es presenta a Madrid a on no s'accepta ( tot i que es va dir que si que es faria) tal com està redactat i es decideix modificar. Aquesta modificació la tanca el partit que precisament no està al govern i a més en un semi-secret que ni el seu company de formació política ho sap. (ridícul espantós cara les altres comunitats autònomes, "Estos catalufos no se entienden ni entre ellos")
Aquesta modificació d'Estatut no l'accepta una de les forces del tripartit que, a més, en el referèndum demanarà el NO.(un altre ridícul espantós vers la galeria de fatxes).
El President de la Generalitat, davant de la negació d'aquest grup a aprovar l'estatut modificat, els carda fora del tripartit i convoca eleccions. (enèsim ridícul espantós).
Després bé la campanya, a on tothom va de rebaixes i si tots poguessin ser Presidents de la Generalitat no pagaríem ni un duro de res i en cobraríem una passada per prestacions socials, tindríem carreteres per un tub, aeroports fins i tot a les Medes i ports a la Fageda d'en Jordà. (pobre del catalanet que treballi perquè aquest haurà de pagar per tots).
I ara toca decidir el vot:
Jo no em sento representat per aquesta gent, a on l'únic missatge real és "..aprofitat del que puguis per treure un benefici propi..". Potser em sento més identificat amb ERC però el seu cap de files no m'agrada i està clar que no pot ser President perquè no sap estar als llocs, és per això que faré l'irresponsable i no votaré com a mostra de la meva disconformitat. (a més d'haver de fer 240 Km per votar per no haver.ho fet per correu).
Com li deia ahir (tard, molt tard) al post de la Txell, si no voto, després em puc queixar?
Bon dia de reflexió a tothom i bona votada.

7 comentarios:

Txell dijo...

Ufff... no sé si et pots queixar o no. Els antisistemes es manifesten i ho rebenten tot i de ben segur que no voten.
Entre votar i abstenir-se... Votar sempre! Si no, mira enrera i pensa que haguessin fet els teus avis!

Anónimo dijo...

Estic completament d'acord amb la Txell, s'ha de votar i si per això has de fer 240 Km. aprofita per fer una sortida maca, passar el dia i per últim votar, ni que sigui en Caddoddd Doviddda però sempre s'ha de votar.

Puji dijo...

Be vote my friend...

Vota el Carod, vota els antitaurins, els demòcrates descontents o fins i tot la Núria Feliu, però vota, sinó no et podràs queixar.

Otger Cataló dijo...

Digueu-me si fa falta insensat però que no voti (però pugui) no hauria de tindre dret a les prestacions socials de l'estat. Els ciutadans tenim drets i obligacions o sigui que a votar que és l'obligació més gran.

Oriol dijo...

Txell, però seria falsejar el resultat, no crec que aquests polítics.
farlopa, en part tens raó pk moltes vegades faig 240 km. per veure l'apañó.
puji, un dia si tinc la col.laboració d'una gran persona, i m'ajuda a ordenar els conceptes escriuré sobre la justicia de la democràcia,
edu, radical? entenc que la mesura de càstic pitjor per un polític és no votar.

Anónimo dijo...

Jo també crec que s'ha de votar, encara que sigui en blanc.

Per cert, si fots 240 km per anar a fer penitència a Montjuïc ets un autèntic sant. Mare meva, jo visc a 2 parades de Metro de Plaça Espanya i de vegades em fa mandra pujar a l'Estadi...

Anónimo dijo...

jJo també crec que s'ha de votar, i quan no tens a ningú que et representi pues almenys votes pk no surti el que no t'agrada.