miércoles, 17 de enero de 2007

No entenc Res

La mare d'una nena de 12 anys ha denunciat als Mossos d'Esquadra que companys d'institut van agredir la seva filla amb pals i cops de peu el passat 11 de gener a la porta del centre educatiu on estudia a Lleida. La nena va haver de ser atesa a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El Departament d'Educació de la Generalitat ha obert una investigació sobre el cas.
Els Mossos d'Esquadra han confirmat que els fets van ocórrer l'11 de gener i que, segons la denúncia presentada, un grup d'entre vuit i deu joves de primer i segon d'ESO de l'institut Màrius Torres de Lleida van esperar la nena a les portes del centre i, després d'insultar-la, la van colpejar amb pals de gimnàstica rítmica i puntades de peu. La nena va haver de ser atesa a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on li van diagnosticar policontusions i una contractura cervical.
La direcció de l'institut ha expulsat durant tres dies els presumptes autors de l'agressió, malgrat que l'incident va ocórrer a l'exterior del centre. Tot i això, la nena tem tornar a classe per por de rebre més agressions, i la seva mare assegura que buscarà un altre institut.
Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han informat del fet la fiscalia de menors perquè tots els presumptes implicats tenen menys de 16 anys. Així mateix, el Departament d'Educació a Lleida ha obert una investigació. El conseller, Ernest Maragall, va confirmar ahir que la Generalitat estudia el cas, però va aclarir que «en primera instància no sembla un cas d'agressió escolar, sinó d'una baralla que va tenir lloc fora de les aules». «Ens sembla que en tots aquests casos, sempre que sigui possible, s'han d'esgotar les possibilitats de mediació, de rectificació i, si convé, de sanció, però només com a últim recurs», hi va afegir.
El director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Lorenzo Ramírez, també ha declarat que va ser una baralla, però sense gravetat. I fins i tot ha dit que la denúncia de la mare va ser excessiva, i que en aquests casos és molt més efectiu solucionar el conflicte entre els alumnes mitjançant el diàleg i l'educació. A més, la conselleria d'Educació també ha informat que la mare no havia presentat cap denúncia a la Generalitat.
Avui, llegia aquesta noticia a "El Punt", edició Girona, i ja de per si, la noticia em fa posar la pell de gallina, però les declaracions del benvolgut Conseller em fan rumiar si jo sóc directament imbècil , incult o incomprès!.
No sóc capaç de veure la diferència social entre una agressió escolar i una agressió al carrer. I en cas que judicialment ho sigui, entenc que la Conselleria d'Educació es vol treure la responsabiliatat, el qual encara és més greu. O es que la educació i formació dels infants no és cosa de tots?
Si algú m'ho explica ho agrairé perquè us ben juro que les declaracions del Conseller m'han ben excitat.

16 comentarios:

Anónimo dijo...

Els polítics estan entrant de fa temps en una actuitud flower-power amb els temes de violència. Que si diàleg, que si mediació. Ja m'agrada, hi ha de ser, però ha d'anar acompanyat de sanció, perquè si no, no serveix de res, tal com deia ahir en mikel

Anónimo dijo...

Oriol no siguis innocent, la diferència entre una agrssió dins o fora l'escola és quina conselleria rep els pals!
Són una colla d' interessats dels collons tots plegats!
La nena, en aquest cas, és el de menys, el que els importa és quina estadística anira a engruixir, si la del Maragall o la del Saura!

Anónimo dijo...

brbrbrbrr impresentable!!
(estàs excitat? ja saps quin bloc visitar! :P)

Anónimo dijo...

Ja ho diu el Clint. Aquí tothom com Pilatos. "Jo, em rento les mans". El que em fa pensar és que aquestes notícies tenen efecte dominó. T'apostes alguna cosa que en menys de dues setmanes apareix un altre cas? El trist d'això és que són els mateixos nanos que semblen creixer's en el fet de fotre gardeles a algú. Sempre hi ha hagut l'ase dels cops en les escoles (no estic dient que s'hagi de pegar ningú, eh?); sino que per un motiu o altre, els nens, que som cruels de mena, ens enfotiem d'algun defecte d'un company/a. És trist però és així. L'educaió ho pot mitigar, però empre hi haurà aquest fenomen. Una altra cosa és quan això se surt de mare i passem a hòstia límpia amb la gent. I com que els pares també s'afegeixen a al festa (és increïble!) i sembla que no passa re (quan haurien d'estar tancats directament a la presó); els nanos -alguns- es creixen en el seu esperit agressor.

Joana dijo...

Oriol,
A mi també m'ha sobtat quan ho he sentit a la ràdio. Sobretot quan el director ha dit que l'últim que s'ha de fer és dennuciar els fets. L'últim??? Jo crec que és el primer i després dialògar, conciliar i tot el que es vulgui.
Comencen les baralles i acaben amb tiros com a Amèrica. No anem bé!

Anónimo dijo...

Només puc dir que com bé diu la joana, no anem bé.

tolerancia zero amb la violencia

Mikel dijo...

Es una puntualització desafortunada d´en Maragall petit pero real.

Dani R. dijo...

Evidentment una agresió a l'escola és més mediàtica que una baralla de carrer. Fins hi tot tenim noms anglesos per definir la violència a l'escola. Al carrer seria una baralla de crios pero a l'escola és bulling o mobing o chufling o polling o jo què sé.

Puji dijo...

T'has passat al beta, eh?

L'anonimo de dalt de tot sóc jo.

Bon dia!

David dijo...

Estic totalment d'acord amb en Clint!
Per desgràcia el què importa aquí es treure's el mort de sobre per no tenir cap tipus de responsabilitats.
Com a mestre que sóc, no tolero que hi hagi cap pamplinas que no es mou dels despatxos que digui que una agressió a la vorera del davant de l'escola no és una agressió escolar... Serà capullo el paio?
Que li passi a la seva filla, a veure que té pebrots de dir...

Candela dijo...

El segon anónimo era jo.

Gerard Agudo dijo...

Al col.legi IPSI, nen agredit per primera vegada es trenca els pinyos contra un banc. El director insta al pare a denunciar el fet ho desestimen pot ser un fet aïllat. El nen segueix reben collejas i altres mofes variades d'uns quants companys. Fins que fa poc li foten la trabeta baixant l'escal i es clar el xaval es trenca el lligament del genoll. El pare ho denúncia.

Què diu el director ara? Que els pares només volen els cales de la indemnització...

FI.

Charlie dijo...

el segon era jo

El veí de dalt dijo...

Doncs el tercer anònim era jo.

Candela dijo...

Ai, si, jo era la quatre...

¿Vols dir que els noms no apareixen i desapareixen? puto beta

Candela dijo...

Has tornat a fer campana.

Si vols ho aclarim perquè estigui tot clar, és clar que si ja està clar no cal aclarir-ho. (Aliteración ¿no? - que ho diguin els experts... Potser anàfora)

;))))))))))