martes, 30 de enero de 2007

¡¡¡ SOM INÚTILS !!!!

Aquest post d'avui, segurament no és la mentalitat amb el que vaig obrir el blog, no acostumo a posar mals rotllos, però aquest s'ho mereix. Ho sento.
----------------------------------------------
Divendres passat, mentres esmorzava, sentia a la televisió que hi havia hagut una explosió de gas en un immoble de Cornellà on, per desgràcia, havia mort una nena de dos anys i mig.
En el meu cervell, quan en els accidents hi ha implicats infants, m’afecten bastant, en el sentit que em deixen mal cos durant molta estona. Automàticament, em vaig començar a fer la meva versió, “ ......un pare maltractador que volia provocar un accident per assustar a la dona ...........”, sobretot, sobretot, volia treure’m del cap, la possibilitat que fos un “accident” amb el gas.
El dissabte, vaig agafar l’Avui i en portada venia l’explosió en qüestió bastant més detallada. Realment semblava que havia estat un accident de gas.

“La deflagració que va acabar amb la vida de la petita Martina es va produir a les 6.36 del matí al pis setè segona d'un immoble de vuit plantes d'alçada. Els Mossos van indicar que en aquest habitatge hi viu un romanès que en llevar-se i encendre el llum hauria provocat l'explosió. L'origen de la tragèdia se situaria a la cambra de comptadors, on presumptament hi havia una fuita de gas. El gas acumulat durant dies es va filtrar al pàrquing i va pujar amunt pel forat de l'ascensor. El gas s'hauria concentrat a la part alta de l'edifici, amb un fatal desenllaç en reprendre's l'activitat. “

Des del moment que vaig llegir la noticia al diari de dissabte, i després d’escoltar.la per radio i televisió, la meva indignació a anat en augment.

Realment ha estat un accident, segons sembla, el gas, a través d’una fuita, s’ha acumulat al fossar d’ascensor i qualsevol petit detonant, com encendre un llum, ha creat la deflagració i la posterior explosió.

Per la feina que faig dia a dia, i fins a on se, els comptadors de gas, han de ser estancs per les cares interiors i les portes és obligat que compleixin una ventilació mínima inferior i superior de manera que qualsevol fuita no es pugui acumular i ràpidament es dissipi cap a l’exterior. Aquest criteri, es segueix a tota la instal.lació de distribució dels muntants i instal.lació interior del habitatge.

Tampoc entenc, perquè s’acumula el gas al fossar del ascensor, quan és obligat que hi hagi un tub de connexió, a modus de xemeneia, que ventili directament al exterior i com a mínim amb un diàmetre de 200, si més no, aquells que intervinc us ho puc certificar. La qual permet que tampoc s’acumuli el gas en aquest espai.

L’edifici en qüestió, només té nou anys, per tant, tota la normativa és bastant actualitzada, i no parlem d’edificis de cinquanta anys d’antiguitat. És obligat que la instal.lació del gas, sigui revisada periòdicament cada quatre anys. Vol dir que la revisió es va fer fa un any i no hi havia cap problema.

Suposo, que al final, les administracions i empreses, ens explicaran el per què s’ha donat aquest accident, per tal que en un futur siguem capaços de poder-los evitar.

Tot i que tinguem collons d’arribar a la lluna (em perdó) ,no tenim nassos de poder detectar una puta fuita d’aquest nivell en un edifici nou. Això si, pugem els preus dels solars tan com vulgueu i demanem 21.000€ al Rubianes per dir “que se metan la unidad de España por el culo”.( era una altra notícia de la portada).

Però jo, com molts altres, tenim nens petits, dormim a les nit i tenim gas a casa, i no accepto que encara hi hagi fuites de gas que provoquin morts. Espero que la Martina sigui la última.

Al cel siguis bonica.

16 comentarios:

Clint dijo...

Per moltes coses encara som al país de la pandereta!
El problema més greu és que ara tothom esta mirant de minimitzar el que els costarà arreglar el tema. I merda per als que reben.

COP DE MALL!

Otger Cataló dijo...

Com tu bé dius, que sigui la última !!!

Candela dijo...

Suscribo todo lo que dices. Es lamentable.

Oriol dijo...

La part econòmica es important, però més ho és saber que i perquè va passar. Espero que no quedi en l'oblit?

Mikel dijo...

TENS TOTA LA RAO DEL MON!! i prova d´aixo es que GAS NATURAL ha dit que es faria carrec de totes les despesas de rehabilitació de l´edifici i dels gastos de lloguer mentre durin les obre.... CULPABLES!!! pero els mitjans de premsa i tothom ho tapara ben tapadet perque hi ha "la caixa" al darrera i em de tenir ven clar que qui mana es "la caixa"

Puji dijo...

Això és lo ben fets que estan els pisos que valen una fortuna.

Tens tota la raó, però ara et toca relaxar-te. Passa per casa meva...

Charlie dijo...

Ha estat E-ON.

Anónimo dijo...

Entenc la teva indignació. Em deixa estabornida el que deuen estar passant els pares de la Martina. Però Uri, un accident és un accident, per definició.

Candela dijo...

Crue, però no fotem, hi ha molts accidents evitables si es posen els recursos adequats i es baixen els marges de beneficis. Les coses no passen perquè si, una cosa és l'atzar i altre la causa dels accidents

Oriol dijo...

accidents són accidents, però els d'aquest nivell han de ser totalment evitables. En concret, el gas, està molt estudiat perquè aquestes coses no passin i estic segur, que no és accident, sinó negligència per part d'algú. O l'inspector D'ECA va passar de tot i va autoritzar.ho, o un cop entregats els pisos els clients s'han modificat les instal.lacions o alguna causa humana estic convençut que hi ha d'haver.
Un accident és que et caigui un pi al cap anant a buscar bolets, o que et rellisqui el cotxe amb una placa de gel però això no ho entenc com un accident. Salvant distàncies, tampoc entendria com accident que es trenquessin els cables d'un ascensor en marxa, per exemple.

Charlie dijo...

i sense estar en marxa si? ai quin iuiu!!!

Joana dijo...

Oriol,
No deixa de ser un accident. I els accidents són una suma de causes, una darrere l'altre. Estic convençuda que no és una sola cosa el desencadenant . Això vol dir que la feina no està ben feta. I com diu la Candela i tu els accidents són evitables. Una desgràcia que et deixa mal cos.

Anónimo dijo...

Candela: els accidents, són accidents. és a dir: efectes NO DESITJATS de causes que, de fet, es podrien haver evitat, sí. Ara bé: jo crec que vas massa lluny dient que és un tema de marge de beneficis.

Candela dijo...

Crue, ja però no podem dir que mira, són coses que pasen, un accident com tant d'altres. Potser si invertissin més en revisions, en personal, en els materials...jo que sé... Et parlo, però des de la ignorància.

Bon dia Oriol! Saps que, cada dia m'agrades més. Digue'm tonta.

Candela dijo...

Caram us he deixat a tots ko amb la meva declaració d'amor vers l'Oriol.

Oriol dijo...

Gràcies a tots, per deixar en aquest post, el comentari, tot i ser un tema de mal rotllo. Continuo pensant, tot i que sigui accident, que és solucionable, sobretot en els temps que vivim on la Seguretat i Salut, els procediments, les Iso,...et porten a evitar els accidents "incontrolats", i en certa manera, crec que té a veure, potser no en el benefici, però si en el cost, perquè si cada dos mesos el senyor del gas, entrés als comptadors a fer la lectura i a perdre 10 minuts a revisar la instal.lació, potser s'hagués evitat això.

Candela, com vols que et digui tonta, al revés, "tu si que vales y tienes buen gusto"..... :-P