martes, 20 de febrero de 2007

Cal Sots


Només es tracta d’una ‘allium cepa’, segons la wikipedia, però com tot en aquesta vida, si és cultivada amb el temps adient, cuinada com es mereix i devorada amb la passió que toca, pot ser el millor tast per un diumenge a migdia, envoltat de bons amics, la seva salsa que en gran part és un 70% del secret i un vi arregladet, què més cal? Ah si, ja ho sé, doncs també va ser, 3-1 al Mallorca.





Només caldria que a partir de certa mida, ja les arrenquessin de la terra, perquè si es deixen créixer massa, quan et disposes a pelar-la, agafar segons quines coses de certa mida ja estranya, si a més l’has de sucar i acabar endinsant-t’ho a la boca pot arribar a fer un pèl d’angúnia a més que queden cruus de dins.




La digestió, entre salsa, el calçots, el xai, crema catalana, etc… es pot fer feixuga, però que millor després d’enyinar-t’he una calçotada que fer una hora de caravana a Sta. Margarida i el Monjos per acabar de pair el dinar i el sopar de dissabte, si ens queixem perquè volem. A més, una bona retenció et permet escoltar unes trenta vegades més "ni una sola palabra ni gestos ni miradas.."

Bon diumenge i bona menjada, i a última hora tornant, pluja que prou falta fa, com diria la costella “una mica de chirimiki”. I què passa, què rieu, si ella diu “chirimiki” es diu “chirimiki” i punt.


Les fotografies son gentilesa del Puji i la Di. La classe magistral de pelar el calçot us la regalo, de gratis.


PS: Salut al “niño de los muñones”.


PS2: Sra. Guia, lo del foc fatum de Santes Creus, no m'ho crec, el Puji potser si, però jo no, ni en broma.

13 comentarios:

Unknown dijo...

Un text de precissió absoluta, en especial l'apartat sobre mides (si és que sempre és millor 'normaleta i juguetona'... jeje) i digestió posterior, en la que jo sempre sembla que estigui narcotitzat. Per cert, els pericos aquell dia també vau berenar 'butis' d'en Costa, no? ;-P

Puji dijo...

En el meu cas, la digestió de calçots va acompanyada de moooooolts gasos. A Sta Margarida i els Monjos, la Di ja era rossa. Allò sí que eren focs fatus!

El niño de los muñones ens ha de pagar la pensió...ai!

Una jornada rodona organitzada per la família Borràs, sí senyor!

Txell dijo...

A mi m'encanten, però passo unes tardes de dura recuperació.
Primerament, els que m'envolten han de fugi per potes, segona em torna el romesco i el calçot senser i tercer el meu estómac centrifuga a 400 revolucions.
Fatal!

Gerard Agudo dijo...

No m'agraden els calçots i mira que l'any passat els Txungais van fer una calçotada. Kanu 4534 calçots la resta 10 a repartir je je je.

Otger Cataló dijo...

carai, com us ho monteu!!! em sembla que algun cop m'apuntaré amb vosaltres por ahí ...ahh!!! per cert, geri recorda la nostra costellada del próxim diumenge, per cert, si algú és vol apuntar està convidat.

Charlie dijo...

No em barrufen els calçots...

Anónimo dijo...

Collons com ens cuidem després quedes penultims a les carreres ;) jejeje

Mikel dijo...

Visca els calçots!!

Clint dijo...

S'obre la veda eh!

Força calçots...ara que al sentir el 3-1 això pot provocar accidents si ho sents conduint no?

Anónimo dijo...

Acabo d'arribar de Bulgària i et llegeixo. Perquè després et queixis.

i em trobo amb aquesta marranada del 3-1 al Mallorca. Cop de mall!

Joana dijo...

El mes que ve vaig a Valls... suposo que farem una calçotada!

quim elias dijo...

hola

Candela dijo...

Digueu-me boja.

No he menjat mai calçots.