martes, 8 de mayo de 2007

A la taula i al llit, el primer Crit



Com diria el meu iaio, (arriba las manos), sa sap i sa coneix que en infinits serials de televisió ,posa-li Los Serrano, posa-li Ventdelplà, posa-li con ocho basta, els components de la família esmorzen plegats al voltant de la taula abans d’anar a escola o abans d’anar a la feina, diguéssim en un dia laboral normal, no en cap de setmana ni a les vacances d’estiu.
I ahir em va fer que pensar, si pel bon hàbbit dels senglars que pugen caldria fer-ho d’aquesta manera. ….Ok, rectifico….., la costella va pensar si pel bon hàbit dels senglars que pugen caldria fer-ho d’aquesta manera, però, fent un exercici brutal de memòria, no recordo ni conec qui-man ni ningú que ho faci, si més no que tingui present en el meu PC (Personal Cabezon). És realment una escena o/u utopia que ens venen des de la tv i que podríem dir, només té finalitat pedagògica-instructiva-alimentària-psicològica-digestiva-docent? O pel contrari si que hi ha unitats familiars (com a les hipoteques, ara hem de parlar d’unitats familiars) independentment si tenen nens, avis, tiets…que paren la taula per esmorzar?.

Mentre, continuaré anant al bar a fer l’entrepà, avui, tonyina amb formatge.

16 comentarios:

Clint dijo...

Oriol digues que no ho regaràs amb un cafè amb llet això de la tonyina amb formatge!

Otger Cataló dijo...

Inocente, inocente !!!! més que una situació gastronómico-educativa-i-uns-quans-adjectius-més, és una situació ideal per promocionar milers de marques alimentàries, com llet Pascual i altres merdes casposes per l'estil i de pas els senyors de la sèrie guanyar un bon grapat de diners.

Oriol dijo...

clint, he demanat cafè amb llet i m'han posat cafè amb gel "sujuro".
edu, com a "médico de familia", però ahir en concret, a ventdelplà, crec que no hi havia marques a la taula.
O sigui, dedueixo que vosaltres tampoc ho feu, oi?

Otger Cataló dijo...

doncs no ... pels matins m'aixeco amb el temps justet per una dutxa, per un colacao i al carrer ...

Anónimo dijo...

A mi m'agradaria poder disfrutar de la companyia de la familia en el moment d'afrontar el repte d'un nou dia: com has dormit carinyu? Si que ronco ultimament¡¡¡ On anaves a les 4.00 AM sense roba interior?
PS El paradigma dels spots de 30 minuts a la cuina era Médico de Familia

Anónimo dijo...

Doncs a casa no ho fem perque l'agenda no ho permet, però el cap de setmana si no anem també molt atabalats ens agrada molt !!! Visca els croisants amb xocolata desfeta... esmorzar preferit de diumenge... ahhh i amb nata.

Puji dijo...

Això no s'ho creu ningú! El precedent el va assentar médico de família, però aquells cabrons tenien a la Juani (tapeu-vos les orelles) que els preparava l'esmorzar i després recollia la cuina. I això, senyors meus, és trampa i està molt lleig.

vilapou dijo...

A can Vilapou som com la majoria. Algun dissabte i algun diumenge i encara. I això que som dos.

Charlie dijo...

Però vas a Glasgow (gow gow gow, nos vamos a glasgow) o no?

Mikel dijo...

aixo aixo , vas a Glas-GO o no? explica explica...

Candela dijo...

A mi m'encanta esmorzar acompanyada però només es pot fer algun dia de tant en tant. Recolzo la teoria de la propaganda gens subliminal que comporta l'escena a les sèries.

Anónimo dijo...

A Ventdelplà, la llet de l'esmorzar és Condis.

De fet, em sembla que tot és Condis, a Ventdelplà. Tot menys la birra del Tramuntana, que es Estrella (i curiosament sempre la deixen amb l'etiqueta encarada a càmara, no fos cas que no ho veiéssim!)

Per cert: COP DE MALL A LA PAGESA AUSTRALIANA, però JA!!!

Gerard Agudo dijo...

Que no ho pilleu! la gent de la sèrie tots treballen a la mateixa hora, els nens entren també a la mateixa hora al cole. Tenen la nevera plena, no hi ha trànsit a la carretera i com a mínim es desperten tres hores abans per barallar-se per bany, dutxar-se, fer les torrades,etc.

Joana dijo...

Oriol,
Els caps de setmana , jo i en T, esmorzem junts. Els nens/nenes dormen fins l'hora de dinar!!!
Cada matí ,però, fem el cafè junts , abans d'anar a treballar...Es fa com es pot, no?
Au ! Bon capde que ja s'acosta!

Clint dijo...

Oriol, mu crec! jo sempre demano café amb gel a l'estiu, i ja he perdut el compte de cafesenllet fumejants que m'ha servit!

Unknown dijo...

... Jo sempre esmorzo dos cops, el primer amb la parenta.